Faldilla amb estampat floral a martellades

mandarine-10

Sí, ho has llegit bé, estampar a cop de martell! La meva segona participació en el Mes del Tuneo amb una tècnica brutal de 2nd Funniest Thing. M’encanta el blog de la Marta Barberà, està ple de DIY, reciclatge, idees bojes! Es tracta d’estampació tèxtil amb flors naturals a martellades. I sí, ja no t’ho podràs treure del cap fins a provar-ho!!!

Havia fet una prova prèvia el primer cop que ho vaig sentir però no tenia les flors adequades ni un projecte en ment. Aquí us ensenyo el resultat de les primeres proves.

image image

Va arribar Sant Jordi i les seves roses i quan es van començar a pansir de seguida vaig pensar que podia tornar a provar la tècnica. Tenia una tela de lli blanc, que vaig pensar que era perfecta i vaig tallar una tira llarga d’uns 60 cm d’alt (m’aniria bé la mida tant per faldilla com camisa). I ara ve la part divertida, es col·loquen els pètals sobre la tela en la composició que es vulgui  i s’enganxen amb cinta de pintor. Agafem el martell i a picar i descarregar energia!

image image

S’ha de picar fort i bastant, tingueu paciència. També recomano posar alguna cosa sota perquè és increïble com tenyeix i traspassa la tela. Es pot anar picant fins que ens agradi el resultat i també es poden afegir més pètals, o fulles i picar a sobre. En aquest cas només vaig posar els pètals.

image image

La tela queda genial, però el que queda a la cinta de pintor encara m’agrada més! Mireu:

image image image

Un cop picat tot i ben marcat és hora de passar-ho per la planxa. La calor ens ajuda a fixar-ho a la tela. A mi m’ha baixat la intensitat del color, suposo que depèn del pigment. He deixat reposar uns mesos la tela i em vaig posar amb la costura fa unes setmanes.

image image

He triat el patró 09. Madarine de la Ottobre Design 2/2015. Es tracta d’una faldilla amb cremallera invisible, amb folre i una peça tipus canesú a la part davantera.

Mandarine-11 mandarine-09

Mandarine-08 Mandarine-07 Mandarine-06

mandarine-03 mandarine-02

mandarine-01 Les-dues-tunejades

Hem fet moltes fotos, l’última les meves dues participacions en el Mes del Tuneo. Enllaço també amb RUMS i Fans de Ottobre Design. Ha quedat un post molt llarg, gràcies per arribar fins al final. M’encantarà llegir els comentaris!


Sí, has leído bien, estampar a golpe de martillo! Mi segunda participación en el Mes del Tuneo con una técnica brutal de 2nd Funniest Thing. Me encanta el blog de Marta Barberà, está lleno de DIY, reciclaje, ideas locas! Se trata de estampación textil con flores naturales a martillazos. Y sí, ya no te lo podrás sacar de la cabeza hasta probarlo!!! Había hecho una prueba previa la primera vez que lo oí pero no tenía las flores adecuadas ni un proyecto en mente. Aquí os enseño el resultado de las primeras pruebas. Llegó Sant Jordi y sus rosas y cuando se empezaron a marchitarse enseguida pensé que podía volver a probar la técnica. Tenía una tela de lino blanco, que pensé que era perfecta y corté una tira larga de unos 60 cm de alto (me iría bien la medida tanto para falda como camisa). Y ahora viene la parte divertida, se colocan los pétalos sobre la tela en la composición que se desee y se pegan con cinta de pintor. Tomamos el martillo y picar y descargar energía! Hay de picar fuerte y bastante, ten paciencia. También recomiendo poner algo bajo porque es increíble como tiñe y traspasa la tela. Se puede ir picando hasta que nos guste el resultado y también se pueden añadir más pétalos, o hojas y picar encima. En este caso sólo puse los pétalos. La tela queda genial, pero lo que queda en la cinta de pintor todavía me gusta más! Mirad: Una vez picado y bien marcado es hora de pasarlo por la plancha. El calor nos ayuda a fijarlo en la tela. A mí me ha bajado la intensidad del color, supongo que depende del pigmento. He dejado reposar unos meses la tela y me puse con la costura hace unas semanas. He elegido el patrón 09. Madarine de la Ottobre Design 2/2015. Se trata de una falda con cremallera invisible, con forro y una pieza tipo canesú en la parte delantera. Hemos hecho muchas fotos, la última mis dos participaciones en el Mes del Tuneo. Enlazo también con RUMS y Fans de Ottobre Design. Ha quedado un post muy largo, gracias por llegar hasta el final. Me encantará leer los comentarios!

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

45 respostes a Faldilla amb estampat floral a martellades

  1. Merche Kushona ha dit:

    Waool que original!!no ho hagues pensat mai…a cop d martells. A mes uba manera estupenda de “conservar”la rosa de st Jordi d’aquest any. T’ha quedat maquisima i ibicenca aquesta faldilla de lli

    M'agrada

  2. vanähsa ha dit:

    Impressionant!!! Sense afegir cap mena de color!! sembla impossible! i no marxa després amb les rentades? jeje… t’hauré de tornar a copiar tècnica, ja ho veig! A part, la faldilla és molt maca!

    M'agrada

  3. ComoIgual ha dit:

    La técnica y el resultado me parecen una pasada, ahora tienes una falda no sólo original, si no que también es bonita (no siempre pasa…)
    Una pregunta, ¿qué tal se llevan la falda y la lavadora?

    M'agrada

  4. Enaitz ha dit:

    Alaaaa!!!pwro si lo has hecho con flores de verdad!que bonito te ha quedado el eatampado!

    M'agrada

  5. Núria Muñiz ha dit:

    Em quedo flipadíssima. Nunca te acostarás sin saber una cosa más.

    Liked by 1 person

  6. Padawan Costuril ha dit:

    Mi hija pintó con flores en su última excursión, me pareció una idea fantástica y ahora que veo tu post, me has vuelto a recordar que tenía ganas de probarlo, te ha quedado de lujo!

    M'agrada

  7. Ostres, què divertit!!! Qualsevol dia d’aquest faig un espoli al jardí de ma mare jajaajajaja. T’ha quedat genial 😉

    M'agrada

  8. Fans de Ottobre ha dit:

    brutal aquesta tècnica de cops de martell! T’ha quedat preciosa la faldilla. Moltes gràcies per enllaçar i sort al sorteig! Petons!

    M'agrada

  9. Noelia ha dit:

    jajajajaja, que original! No m’imagino el que diria el meu home si em veu picant amb un martell una tela. Crec que d’aquesta em treu de casa,

    M'agrada

  10. Diariodenaii ha dit:

    Uauu me encantó la técnica!!! Que bonito el resultado!!! Fantástico!

    M'agrada

  11. costureraderetales ha dit:

    Encara estic flipant! quina xulada!! impressionant!!

    M'agrada

  12. Neus ha dit:

    Molt xula la faldilla, però la tècnica él el millor, s’haurà de provar!

    M'agrada

  13. 8peus ha dit:

    Quina passada! M’ha encantat el post, se m’ha fet curt i tot!! De les proves amb fulles que en vas fer? Vull dir, també s’estampava sobre la roba? Has rentat ja la faldilla per saber si perd color? I la darrera pregunta? Que n’has fet de la cinta de pintor? Allà estaven les roses ben planetes, oi? (Perdona l’interrogatori)

    M'agrada

    • Hahaha! Que bé que t’hagi encantat!! Responc a tot: Les fulles van ser la primera prova i tenyien molt poquet, han de ser una mica sucoses suposo, abans de muntar l’estampat s’ha de provar què tal va cada tipus de fulla/flor. La faldilla no l’he rentat, però ho faré a mà; ja ha perdut una mica d’intensitat des de l’abril que ho vaig estampar a ara que la he cosit, no crec que perdi gaire més, us tindré informades. La cinta de pintor ha estat a casa penjada a la paret una bona temporada, queda super intens, molt més que a la roba! Li he de buscar alguna altra utilitat…
      Muaks!

      Liked by 1 person

  14. Yolanda ha dit:

    Esto tengo que probarlo!!!

    M'agrada

  15. Malihma ha dit:

    Wooow no m’ho podía creure, a martellades!!??
    Genial la técnica i tens raó ja no me la podré treure del cap, la tinc que provar.

    M'agrada

  16. Cris ha dit:

    Toma yaaaaa!! No lo había escuchado nunca impresionante me has dejado boquiabierta !!
    La falda ha quedado fantástica con los pétalos pintados o amartillados je je

    M'agrada

  17. Uau, quina xulada!! M’ho apunto per quan tingui temps…

    Liked by 1 person

  18. Vicky - Nina de drap ha dit:

    Molt original! No coneixia aquesta tècnica d’estampar!

    M'agrada

  19. Zuriñe ha dit:

    Qué original!! Me gusta esta técnica, habrá que probarla

    M'agrada

  20. Edith ha dit:

    Simplemente genial, una falda sencilla pero con esos pétalos se ve fabulosa, habrá que probar esta forma de estampar!!

    M'agrada

  21. Esto lo pruebo seguro!! Que tiemblen las flores que pille por el camino, jajaja

    Liked by 1 person

  22. ¿No te he puesto lo brutal que me parece tu falda? ¡Es BRUTAL! Me chifla. El patrón me enamoró cuando vi la revista, pero no soy de faldas y no lo cosí. Te sienta genial y el tuneo es lo más. ¡Vaya falda bonita y elegante te has hecho a golpe de martillazo! Jajaja

    M'agrada

M'encantarà llegir el teu comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.